Voedingsintolerantie check Utrecht

Ontdek voor welke voeding je overgevoelig bent via een eenvoudige bloedtest.

Hierdoor hoef je niet willekeurig voedingsmiddelen uit je voeding te laten wat kan leiden tot onnodige en schadelijke tekorten.

In deze analyse wordt het bloed onderzocht op de aanwezigheid van IgG antistoffen tegen verschillende voedingsmiddelen.

Dit is een gerichte en effectieve aanpak om mogelijke “triggerfoods” te ontdekken.

Hierna volgt een fase van vermijden om te ontdekken of klachten verdwijnen en om de darmwand te herstellen, opgevolgd door een fase van herintroductie om te zien of klachten terugkeren. Hiermee kun je een voedingsintolerantie bevestigen.

Soms zijn er ook IgG antistoffen aanwezig voor voedingsmiddelen die je te vaak eet. Deze hoeven dan niet vermeden te worden, maar enkel opgenomen te worden in een gevarieerd voedingspatroon.

Waarom is een voedingsintolerantie lastig zelf te ontdekken?

Een voedingsallergie (IgE) geeft direct klachten van tintelingen in de mond, galbulten tot aan een anafylactische shock. Een voedingsintolerantie kan na een paar uur of een aantal dagen pas een reactie geven van bijvoorbeeld vermoeidheid, hoofdpijn tot buikklachten. Deze vertraagde reactie maakt het lastiger om de diverse klachten te linken aan de voeding.

Bespaar tijd en laat niet onnodig voedingstoffen uit je dieet

Je kan ook zelf willekeurig voedingsmiddelen elimineren en daarna herintroduceren om te zien of er dan klachten ontstaan. Alleen is dit ontzettend tijdrovend en zeer aspecifiek.

Zo denken bijvoorbeeld veel mensen dat ze intolerant zijn voor gluten, maar veel vaker komt een gistintolerantie voor. Omdat er vaak gist in brood zit kun je zelf moeilijk het onderscheid maken waar je slecht op reageert. Het is zonde om onnodig voedingsmiddelen te mijden omdat je hierdoor tekorten in vitamine en mineralen kan krijgen. Een voedingsintolerantietest kan wel het onderscheid maken tussen een intolerantie voor gist of gluten. 

 Bij welke klachten?

 • Vermoeidheid
 • Hoofdpijn/Migraine
 • Huidproblemen (Acne/Eczeem/Psoriasis)
 • Maag-Darmklachten (bv. Prikkelbare darm syndroom)
 • Overgewicht/Obesitas
 • Misselijkheid
 • Allergieën
 • Infecties of ontstekingen

 Wat kan het je opleveren?

 • Meer energie
 • Vrij van buikpijn of opgeblazen gevoel
 • Gezonde stoelgang
 • Gave huid
 • Vrij van hoofdpijn
 • Gezond gewicht
 • Mentaal fitter
 • Meer opname van vitamines en mineralen
 • Verbeterd immuunsysteem

Acupuncturist D Bourne is ontzettend goed in haar werk. Ze denk met je mee, en is erg geïnteresseerd. Een warm persoon waar ik me snel bij op me gemak voelde. Ik had totaal geen gene om haar mijn persoonlijke ongemakken te vertellen. Ik ging onder andere voor de onrust in mijn lijf, en ik ben nu op de momenten dat het kan en mag ontspannen, ook daadwerkelijk ontspannen. Daarbij is mijn nicotine en suiker verslaving flink afgenomen als ook mijn PMS klachten. Voor mij was acupunctuur vrij onbekend terrein maar ik heb er veel aan gehad."

Moniek, 31 jr uit Utrecht – Onrust  

"Danielle luistert naar je en vraagt goed uit wat er bij jou speelt op verschillende levensgebieden. Van daaruit maakt ze haarfijn de vertaalslag naar hoe ze vanuit integraal medisch oogpunt het beste jouw eigen kracht weer kan versterken. Ze gaat met veel zorg en aandacht te werk. Ze checkt goed tijdens de behandeling of je nog comfortabel bent. Ik ben heel blij met de directe en positieve effecten die ik door de behandelingen ervaar. Absoluut een aanrader!"

Nienke, 40jr uit Amsterdam – Spanningsklachten 

"Daniëlle is in staat om bij een klacht met diverse mogelijke oorzaken, vanuit een breed blikveld, vlot en doortastend tot de kern van het probleem te komen. Een kundige arts!"

Bart, 47 jr uit Culemborg – fysieke en emotionele stress, maag-darm klachten 

"Danielle is een super fijn persoon, luistert, vraagt en kijkt verder. Zo adviseerde ze mij om mijn bloed even te laten checken vanwege wat andere klachten, en wat bleek vitamine D tekort. En vergeet niet de herinnering dat de behandeling fiscaal aftrekbaar is, geeft voor mij aan dat ze betrokken en attent is."

Henriette, 25 jr uit Nieuwegein – Nekpijn

"Ik ben bij Daniëlle gekomen voor overprikkeling en een frozen shoulder. Door de accupunctuur werd ik rustiger en werden de klachten van de frozen shoulder ook minder. Ik heb het contact met Daniëlle als bijzonder prettig ervaren. Zij weet wat zij doet, is optimistisch en heeft humor, echt een aanrader dus."

Floor, 55 jr uit Blaricum – Frozen Shoulder

"Ik liep al zeker 3 jaar met lichamelijke spierklachten waarvan ik al verschillende therapieën had uitgeprobeerd. Dit was zonder enig resultaat. Danielle vertelde mij en kwam met het idee bloed te prikken om te zien wat de oorzaak zou kunnen zijn o.b.v. vitamine deficiënties. Ik had diverse tekorten die gelinkt konden worden aan mijn klachten waarbij gelijk gestart kon worden met het aanvullen hiervan. Dit heeft mij enorm geholpen en ik ben nu klachtenvrij. Ik ben nog onder controle en ben erg blij dat mijn klachten nu verholpen zijn."

Rita, 52 jr uit Rotterdam - schouderpijn 

Begeleiding door een arts

Je krijgt hulp bij de interpretatie van de resultaten en begeleiding tijdens de eliminatie en provocatiefase. Daarnaast krijg je voedingsadviezen en kunnen we doorpakken op het moment dat verder onderzoek nodig blijkt, zoals bijvoorbeeld onderzoek naar coeliakie.

Daarnaast zijn de laboratoriumkosten gereduceerd voor onderzoeken aangevraagd via Artsenpraktijk Leef!.

Het traject bestaat uit de volgende consulten:

l

1. Intake + bloedafname

2. Telefonische bespreking uitslag en actieplan

3. Telefonische controle consult na eliminatiefase

4. Telefonische controle consult na eerste provocatiefase

Dit traject bedraagt 320 euro exclusief laboratorium kosten en eventuele vervolgonderzoeken.

Via Leef! zijn de laboratoriumkosten voor een standaard intolerantietest een gereduceerd tarief van 180,60 euro (in plaats van 274 euro).
Aanvullend vergoed: 4 x dag vergoeding mogelijk vanuit de aanvullende zorgverzekering. 
Belastingvoordeel:
Mensen met een voedselovergevoeligheid kunnen, op voorschrift van een arts, een vast bedrag per jaar fiscaal aftrekken voor de gemaakte dieetkosten (tot wel 1600 euro). Meer informatie op belastingdienst.nl onder dieetlijsten.

Daniëlle Bourne, MSc. - arts voor integrative medicine, acupunctuur en leefstijl

Graag ga ik samen met jou op zoek naar de achterliggende oorzaken van jouw klacht. Ik probeer je voldoende tools aan te reiken om meer grip te krijgen op je eigen gezondheid. Door mijn diverse achtergrond en bezigheden in onder andere de huisartsgeneeskunde, leefstijlgeneeskunde en acupunctuur kan ik vanuit verschillende invalshoeken onderzoek doen en behandelopties aanreiken. Daarbij vind ik het belangrijk dat de methodes veilig en zoveel mogelijk wetenschappelijk onderbouwd zijn.

Mijn werkwijze is deskundig, intuïtief en optimistisch. Daarnaast heb ik extra affiniteit met het begeleiden van ondernemers, musici, dansers en hoogbegaafden.

Daniëlle Bourne, MSc. - arts voor integrative medicine, acupunctuur en leefstijl

Graag ga ik samen met jou op zoek naar de achterliggende oorzaken van jouw klacht. Ik probeer je voldoende tools aan te reiken om meer grip te krijgen op je eigen gezondheid. Door mijn diverse achtergrond en bezigheden in onder andere de huisartsgeneeskunde, leefstijlgeneeskunde en acupunctuur kan ik vanuit verschillende invalshoeken onderzoek doen en behandelopties aanreiken. Daarbij vind ik het belangrijk dat de methodes veilig en zoveel mogelijk wetenschappelijk onderbouwd zijn.

Mijn werkwijze is deskundig, intuïtief en optimistisch. Daarnaast heb ik extra affiniteit met het begeleiden van ondernemers, musici, dansers en hoogbegaafden.

Graag help ik je om jouw optimale gezondheid te vinden en je eigen kracht te versterken.

"Ons lijf heeft een natuurlijke drang om gezond en vitaal te zijn."

"Ons lijf heeft een natuurlijke drang om gezond en vitaal te zijn."

Neem contact op

Stuur een beveiligd bericht (via MijnDiAd)

Samenwerkingen
Aangesloten bij Artsenvereniging Integrale Geneeskunde (AVIG) &  British Medical Acupuncture Society (BMAS) & Microbioom Centre & B12 Institute